links for 2009-01-18
ژانویه 18, 2009 at 9:30 ق.ظ. بیان دیدگاه
-
ای خطین خضر و لبین آب حیات
عنبرین زولفون شب قدر و برات
مهر و شاه ایسته ر جمالیندن زکات
فاعلاتن ، فاعلاتن ، فاعلات -
بو عشق دردو غمی گؤر نئجه یوغورتدو منی
قیامتین ائله بیل آتشی قووردو منی
یاراما بخیه وورارلار فقط نه فایداسی وار
طبیبیم اولدو او کس کی ائله او قیردی منی -
پارچالاندیق سینمادیق
-
رسول یونانا…
-
اسدآوا سایالاری
-
بعد از تهیه ۴۰ الی ۵۰ نان تعدادی هم گرده می پزند که روی آن زرده تخم مرغ و مقداری شکرکه در زرده حل شده است می مالند که بعضی ها کنجد هم می زنند و به این نان هم می گویند که اگر کره محلی با عسل روی آن بمالی و بخوری مطمئن می شوی یکی از خوشمزه ترین خوراکی های دنیا را خورده ای .
چند وقت پیش یکی از بستگان از روستا آمده بود و تعداد زیادی از این ها را برایمان آورده بود من به مادرم پیشنهاد دادم تعدادی را به همسایه ها بده ممکن است بمانند و خراب شوند ولی یکی از اعضای خانواده در جوابم گفت( نه اینها مال داهات است اینجا می خندند بهمان)
در مسافرتم به ترکیه دیدم در ترکیه و در شهر قونیه از همین ها می پختند البته نه به خوشمزه گی پخت سیراوند و اینکه چطور توریست های اروپایی با حرص و ولع می خوردند و از خوشمزه بودن آن تعریف می کردند با خودم فکر می کردم اگر سیراوند را بحورند چی می گن و مادرم چی فکر می کرد که همسایه هامی خندند به ما به خاطر هایمان البته بعید هم نیست این تهرانی ها فقط دنبال کلاس هستند شاید ما کلاس نداشته باشد.و نان باگت کلاس داشته باش
-
کبک را به ترکی (ککلیک) می گویند ولی در سیراوند به آن (کولیک) می گویند که به کبک ماده (سوس) و به نر آن (گوزل) یعنی زیبا می گویند که واقعا هم زیباست و حیف است که این پرنده زیبا سرنوشتش به( چؤلمک) ختم شود (قابلمه یا دیگ مخصوصی برای پخت آبگوشت) یعنی پدر نداری و بی پولی بسوزد که کبک ها را روانه شکم می کند.
-
ممد امی( عمو محمد) از نوحه گویان قدیمی روستاست که نوحه های ساده اما زیبای ترکی را می خواند و مردم هم سینه می زدند :
کؤل باشیزه شیعه لر میدان کربلا ده حؤسینه اؤلؤرؤبلر میدان کربلا ده
-
مردم سيراوند به زبان تركي سخن مي گويند و از طوايف مختلفي تشكيل شده اند كه بيشتر جمعيت را بشيريها دارند كه از ايل ترك آذربايجاني افشار مي باشند
Entry filed under: گوندهلینک-لینکیوردو.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed